Jaarlijks wederkerende therapeutische week

Reis naar gezondheid

(met ondersteuning van artsen)

"Reis naar gezondheid" is een project van de vzw Care for us dat 1 maal per jaar aan max. 35 zieke mensen, in een financieel moeilijke situatie, de kans biedt om zich gedurende een week gratis te laten ondersteunen door ervaren gezondheidstherapeuten in het prachtige chateau Frandeux.

We kunnen hierbij rekenen op de steun van klassiek geschoolde artsen.

Dit project "Reis naar gezondheid" heeft als doel de gasten:
* te leren om gezonder te eten zodat hun lichaam terug een klein beetje kracht kan opdoen;
* inzicht te doen krijgen in hun eigen ziekteproces;
* te leren om met hun beperkingen om te gaan en tips aan te reiken waar ze daadwerkelijk mee aan de slag kunnen;
* de nodige ontspanning te bieden;
* hun pijnen te verminderen door doeltreffende massages;
* een verbinding te laten bouwen met lotgenoten en mensen die hen begrijpen, zonder veroordeeld en bestempeld te worden.

Wij zijn niet in staat om hun ziekte weg te nemen, maar we willen hen op het prachtige domein van chateau Frandeux eventjes al hun ellende laten vergeten en hun even de prins en prinses laten voelen.

Dit project is gegroeid vanuit Sandra's ziekteverleden. Tijdens deze periode ontdekte ze aan den lijve de kracht van een gezonde levensstijl. Dankzij een combinatie van gezonde voeding, aangepaste beweging en relaxatietechnieken, herwon ze haar eigen gezondheid. Van toen af aan was het haar missie om andere mensen een stukje hierbij op weg te helpen via haar ondertussen opgerichte natuurgeneeskundige praktijk Adosa. Al jaren organiseert zij samen met een team vrijwillige therapeuten en voedingsconsulenten met veel plezier gezondheidsweekends en -weken in binnen- en buitenland. Na heel wat ervaring opgedaan te hebben bij onze vroegere gezondheidsweekends (9x), organiseerden wij in juni 2015 als kroon op ons werk onze eerste "Reis naar gezondheid".
Omdat Sandra heel goed besefte dat natuurgeneeskundige hulp voor velen financieel niet haalbaar is omwille van een verminderd inkomen wegens ziekte, groeide het idee om deze gezondheidsweek vanaf juni 2015, 1 maal per jaar volledig gratis te laten doorgaan voor die mensen die zich dit door hun ziekte financieel echt niet kunnen veroorloven.
Omdat ze dit uiteraard niet alleen kon, vroeg en kreeg ze hulp van stuk voor stuk mensen met een gouden hart en groeide het idee om een vzw op te richten, in eerste instantie om dit project haalbaar te maken. 
En ondertussen is de vzw Care for Us een feit!

Op onze home-pagina vindt u meer info over onze vorige  "Reizen naar gezondheid".

Onze volgende "Reis naar gezondheid" zal doorgaan van 7 tot 12 september 2019.

Patiënten die denken in aanmerking te komen om gratis deel te nemen aan deze reis kunnen hun kandidatuur stellen via careforus@outlook.com